Hrana &Å kotska 23 Jun 2007 12:16 am

Krompir, pečen, sa prilozima

Slično kao u Irskoj, i u Škotskoj je vekovima krompir bio osnovna hrana najširih slojeva stanovništva, a i ovde se prepričavaju posledice gladnih godina kada zbog lošeg roda krompira hrane nije bilo dovoljno. Naravno ovo više nije slučaj, ali krompir je i dalje jedna od osnovnih namirnica, a jedan od lokalnih specijaliteta je pečeni krompir (baked potato) sa raznim dodacima. Probali smo varijantu u The Baked Potato Shop koja je blizu tradicionalnoj – veliki pečeni krompir je rasečen i napunjen mladim sirom (cottage cheese). Vrlo jednostavno i jako ukusno jelo, čak je i korica krompira bila odlična :).


 

2 Responses to “Krompir, pečen, sa prilozima”

  1. on 11 Jul 2007 at 11:26 1.Lola said …

    Mmmmm, njam, njam, ovo baÅ¡ podseća na neke naÅ¡e nacionalne kulinarske motive, brdsko-planinske. Mogu se probati, npr. na Durmitoru…. Think about…
    http://www.ekozona.com/durmitorska_kuhinja.php

  2. on 20 Aug 2007 at 21:19 2.Voxy said …

    Svaka cast sto ste jeli i koricu, ja se jos uvek nisam usudio iako me svi poznanici Kanadjani ubedjuju kako je to najslaadje i najzadravije… Ipak je to bilo u zemlji, a ko zna kakve sve pesticide i druge hemikalije koriste. Mada je i na to jedan moj kolega imao saljivi odgovor: “You have to build up your immunity…”